Nalewka THC, Nalewka Zielonego Smoka

Co to jest "Nalewka Zielonego Smoka"? I jak ją zrobić?
Starwarsfan
Nalewka Zielonego Smoka to po prostu nalewka z liści lub szczytów marihuany. Aby ją zrobić trzeba macerować suchą marihuanę przez kilka tygodni lub też chcąc przyśpieszyć proces ekstrakcji podwyższyć nieco temperaturę rozpuszczalnika.
Oto przepis jej wykonania:
1. Zmiel dokładnie liście lub kwiaty. Na 0,25 litra spirytusu użyj około 30 gram liści lub 5 gram kwiatów.
2. Podgrzej liście lub kwiaty w piekarniku do około 40°C, aż będą bardzo suche i łamliwe. Podwyższona temperatura umożliwią także dekarboksylację nieaktywnej, kwasowej formy THCA do aktywnego THC, w wyższej temperaturze łatwiej odparuje także woda i CO2. Utrzymując temperaturę na stosunkowo niskim poziomie unikniecie odparowania terpenów i innych cząsteczek zapachowych określających indywidualny charakter danej odmiany marihuany.
3. Opcjonalnie przed maceracją w alkoholu możesz namoczyć suche zioło w zimnej wodzie. Dzięki temu chlorofil rozpuści się i nie przeniknie do nalewki właściwej.
4. Namocz zmielone liście i/lub kwiaty w spirytusie rektyfikowanym przeznaczonym do spożycia dla ludzi. NIGDY NIE UŻYWAJ DENATURATU, ALKOCHOLU IZOPROPYLOWEGO LUB METYLOWEGO PONIEWAŻ SĄ TO GROŹNE TRUCIZNY I ICH SPORZYCIE GROZI ŚLEPOTĄ LUB ŚMIERCIĄ. Maceracja w temperaturze pokojowej powinna trwać około trzech tygodni. Gotową nalewkę przechowuj w butelkach z ciemnego szkła.
Jeżeli jesteś niecierpliwy możesz przyspieszyć proces maceracji podwyższając temperaturę do około 70°C na około godzinę. Pamiętaj żeby nie przekroczyć progu 78°C, ponieważ w tej temperaturze alkohol zaczyna wrzeć. Używaj elektrycznej kuchenki ponieważ otwarty płomień i gorący alkohol to prośba o kłopoty, a konkretnie wybuch lub pożar. Podczas całego procesu kontroluj temperaturę termometrem kuchennym lub laboratoryjnym, jeżeli taki masz.
5. Usuń zmacerowane liście z roztworu przy pomocy zwykłego filtra do kawy.
6. Nalewka Zielonego Smoka jest gotowa do bezpośredniego użycia lub koncentracji.
Jeżeli chcesz ją wzmocnić podgrzewaj ja delikatnie do temperatury nieco powyżej 78°C, tak aby alkohol mógł odparować.
Istnieje kilka możliwych sposobów ulepszenia - wzmocnienia takiej nalewki przez zwiększenie stężenia THC i terpenów przez dodanie do niej niewielkiej ilości eteru i odrobinę wody. Po silnym mieszaniu i odstawieniu w spokojne miejsce w naczyniu pojawią się trzy warstwy. Warstwa wody, w której rozpuści się chlorofil i inne barwniki. Dzięki temu będzie ona miała ciemnozielone zabarwienie. Warstwa alkoholu będzie jasno zielona i pozbawiona składników aktywnych. Wszystkie psychoaktywne składniki przejdą do warstwy eteru, który nie zmieni barwy w sposób radykalny. Po rozdzieleniu tych warstw przez dekantacje lub w rozdzielaczu chemicznym pamiętacie, że otrzymana substancja jest ekstremalnie mocna.
Jest wiele możliwości zastosowania takiej nalewki. Moim ulubionym jest podanie sobie kilku kropel pod język, dzięki czemu aktywne substancje działają niemal tak samo szybko jak podczas palenia. Można dodawać jej do napojów i potraw. Efekty wtedy będą nieco inne niż przy podaniu podjęzykowym lub paleniu.

źródło: http://www.cannabis.info/PL/encyklopedia/2013-nalewka-zielonego-smoka/

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz